ib-aca

Webwinkel en E-commerce (optimalisatie) cursus

Elke dag komen er nieuwe webwinkels bij in Nederland, het is een markt die elk jaar blijft groeien. De andere kant van de medaille is dat elke dag ook weer webwinkels en andere online initiatieven het digitale bijltje erbij neer gooien. Het webwinkellandschap verandert in een moordend tempo en ‘zomaar’ beginnen met een webwinkel of e-commerce is tegenwoordig niet meer mogelijk. Je moet weten wat je doet, je moet uniek zijn en je technische en logistieke brein laten werken. Hoe dan? Dat leggen wij je uit in onze spoedcursus. 

In deze cursus leer je alles wat er komt kijken bij het beginnen met e-commerce en bij het beheren en optimaliseren van een webwinkel. Van uniek idee tot conversie-optimalisatie, van SEO tot logistiek.

De opzet van deze cursus is uniek. We gaan namelijk met jou of jullie een hele dag brainstormen over je webshop, samen komen we tot een concreet plan van aanpak. De hele cursus is afgestemd op jouw of jullie webshop. 

green_circle_checkTwee voor de prijs van een. Deze cursus wordt gegeven door maar liefst twee Internetbazen. Doordat we twee leraren gebruiken (voor de prijs van 1) kunnen we een veel breder spectrum aan onderwerpen behandelen.

green_circle_checkDe #1 fout die bijna elke webshop maakt vermijden. Met Internetbazen.nl helpen wij heel veel verschillende webwinkels en online initiatieven, daarnaast beheren wij zelf diverse webwinkels. Wij weten hoe je de grootste fouten moet vermijden.

green_circle_checkEen unieke interactieve training. We stellen jouw of jullie webshop centraal. Samen met de leraren behandel je de onderwerpen die van toepassing zijn. Op deze manier combineren we theorie direct met praktisch inzicht.

green_circle_checkOok na de cursus staan we voor je klaar. Alumni van de IB Academy kunnen altijd bellen voor tips of andere vragen. We geven bijvoorbeeld later nog feedback op jouw webwinkel. Volgens ons leer je namelijk door het daadwerkelijk te doen.

green_circle_checkDe beste nieuwe technieken en tips. Hoe zorg je ervoor dat men ook daadwerkelijk een bestelling plaatst via jouw webshop? Samen gaan we de laatste inzichten en technieken integreren in jouw webshop.

green_circle_check100% tevredenheidsgarantie. Ben je na afloop van de cursus niet tevreden over de inhoud en het resultaat, geef dit dan aan. We zorgen dat je direct je investering terug krijgt.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze cursus is zowel bestemd voor degenen die nog niet zijn begonnen met een webwinkel als degenen die al wel een webshop hebben. Mocht je al wel een webshop hebben maar vastlopen, dan gaan we samen werken aan een optimalisatieplan. Deze cursus kan dus van toegevoegde waarde zijn voor:

 • – Marketing managers
 • – Webwinkel starters
 • – Ondernemers
 • – E-commerce managers

In principe is het interessant voor iedereen die met e-commerce aan de slag gaat of al enige tijd bezig is, maar er moeite mee heeft.

Cursusprogramma Webwinkel en E-commerce

1. Introductie
Terug naar het begin. Waarom zijn we hier en wat wil je precies met een webwinkel? En wat wil je bereiken tijdens de cursus.

2. Trends en ontwikkelingen in Nederland 
We kijken naar het webwinkellandschap anno nu, waarom de grote webshops steeds groter worden en waar er kansen liggen.

3. Het idee: strategie
Wat maakt jouw webshop uniek of wat kan jouw shop uniek maken? We gaan kijken naar het doel, concrete doelstellingen en jouw doelgroep.

4. Techniek en het functioneel ontwerp 
Joomla, Magento, WordPress, Responsive, HTML5!? Het internet is gebouwd op techniek, om je doelstellingen te verwezenlijken heb je techniek nodig.

5. Webwinkel marketing: het aantrekken van klanten 
Zodra je webwinkel online staat, begint het pas. Hoe zorg je ervoor dat er daadwerkelijk bezoekers op je website komen. We nemen samen alle marketingkanalen onder de loep van SEO tot nieuwsbrief.

6. Content is… 
Unieke content in je webshop is uitermate belangrijk om diverse redenen. Content is niet alleen een blog, onder content vallen onder andere ook productteksten en microcopy.

7. Conversie
Zodra je bezoekers op je webshop hebt, wil je natuurlijk ook dat ze een bestelling plaatsen. Hoe verleid je de consument en wat is een customer journey.

8. Prijs en assortiment: tips en trucs 
Welke invloed heeft je gekozen strategie op je prijsbeleid, wat is je marge en vergeet aanbiedingen niet.

9. Bestellen: van winkelwagen tot order  
Waar haken de bezoekers af en welke betalingsmogelijkheden zijn er. De customer journey in de praktijk.

10. Wie gaat het doen: fulfilment en workflow 
Wie gaat wat doen als er een order binnenkomt en ga je de klantenservice uitbesteden en fulfilment regelen? Samen gaan we eens goed kijken naar de workflow van jouw of jullie webshop.

webteksten

Praktische informatie

– Maximaal 5 personen per cursus
– Een hele dag
– Twee leraren van Internetbazen.nl
– Incompany, Seats2meet of vergaderzaal in de buurt
– €850 per cursus excl. btw voor een hele dag met twee trainers

Let op: deze cursus kost €850 voor zowel 1 als 5 deelnemers. De investering per persoon is dan ook maar €170 (excl.) wanneer er vijf personen deelnemen. 

Ben je alleen? Dan kan je het beste contact met ons opnemen want wellicht kunnen wij verschillende individuele cursisten bij elkaar plaatsen.

Internetbazen Danny en Wayne

Deze cursus wordt gegeven door de twee oprichters van InternetBazen.nl namelijk Wayne Berkelmans en Danny Klaassen. Samen hebben zij al bij menig webshop aan tafel gezeten. Waarom twee leraren? Wayne is gespecialiseerd in het zakelijke en bedrijfskundige gedeelte en Danny heeft veel ervaring met online marketing en conversie optimalisatie. Alleen op deze manier kan je een zo volledig mogelijke cursus krijgen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij hebben plaats voor een enkele cursus zoals deze per week. Het makkelijkste is om hieronder je gegevens achter te laten, dan nemen we binnen 24 uur contact met je op. Direct meer info over de cursus? Neem contact met ons op.

Waarom IB Academy? 100% tevredenheidsgarantie en je kan altijd voor tips of vragen bij ons terecht! Je wordt dus niet na een dag afgescheept. Wij blijven klaar staan voor onze studenten!

  Naam

  E-mail

  Telefoonnummer


  bekend-van-2