cursus schrijven voor het web
 

Cursus Webteksten Schrijven

Het internet wordt meer en meer een visueel medium. We kijken filmpjes op YouTube en plaatjes op Facebook, zijn webteksten eigenlijk nog wel belangrijk? Lezen we überhaupt wel op internet? Het antwoord is ‘ja’, maar schrijven op het web is fundamenteel anders dan de teksten die je waarschijnlijk gewend bent om te schrijven. Schrijven op het web is meer ‘technisch’ (SEO) en visueel (presentatie) van aard. Een goede, geoptimaliseerde, webtekst kan je conversie nog steeds, in de digitale beeldenstorm van het internet, doen stijgen. 

In deze cursus webteksten schrijven leer je alles wat komt kijken bij het schrijven van een goede converterende webtekst van SEO tot presentatie van framing tot conversie.

green_circle_checkJe leert alle aspecten. Deze cursus gaat niet alleen over ‘mooi schrijven’, in deze cursus gaan we de diepte in. We gaan ontdekken uit welke elementen een converterende webtekst bestaat.

green_circle_checkEen unieke interactieve training. Samen gaan we aan de slag met het schrijven van webteksten. Alleen door het daadwerkelijk te proberen leer je het. We brengen je ‘analytische ik’ en je ‘creatieve geest’ samen.

green_circle_checkOok na de cursus staan we voor je klaar. Alumni van de IB Academy kunnen altijd bellen voor tips of andere vragen. Online gaan de veranderingen snel, wij snappen dat je daarom vragen hebt.

green_circle_check100% tevredenheidsgarantie. Ben je na afloop van de cursus niet tevreden over de inhoud en het resultaat, geef dit dan meteen aan. Je krijgt direct je investering weer terug.


Voor wie is deze cursus bestemd?

Deze cursus webteksten schrijven is bedoeld voor zowel degenen die voor het eerst de digitale pen ter hand nemen als voor gevorderden die hun kennis willen aanscherpen. Deze cursus begint bij de basis, maar zal snel verder gaan en in het diepe duiken. Echter, de cursus is voor iedereen goed te volgen en doordat je zelf met voorbeelden aan de slag zult gaan zul je niet snel de rode draad kwijt raken.

In de cursus wordt geprobeerd zoveel mogelijk met jouw website te werken. De schrijfopdrachten zullen dus afgestemd zijn op jouw website. Hierdoor krijg je direct feedback op je eigen werk van onze leraar en van de medecursisten.
Cursus Webteksten Schrijven

1. Introductie
Wat is schrijven voor het web en waarom is tekst belangrijk online. En hoe zit het precies met leesgedrag op internet?

2. SEO
We staan stil bij de basis, bij de technische kant, hoe je precies een zoekwoordenonderzoek moet doen en bij tools die het SEO-leven net weer een beetje makkelijker maken.

3. Structuur
Hoe beinvloed de web(pagina)structuur jouw tekst en wat zijn precies de mogelijkheden online? En wat is een customer journey? Kortom content en context.

4. Stijl
Wat is je doel en wie is je doelgroep? En hoe zorg je ervoor dat jullie strategie terugkomt in jouw tekst? We staan stil bij persona’s, buyer types en de kunst van het weglaten.

5. Overtuiging
Hoe kunnen we een bezoeker overtuigen? Hoe frame je een webtekst en hoe werken de principes van Kahneman, Cialdini en McGovern precies?

6. Presentatie
Wat is tekst-beeldrelatie en hoe kan ik mijn tekst visueel aankleden? We kijken hier onder andere naar typografie en hoe je omgaat met het schrijven voor mobiele apparaten.

7. Optimalisatie
Hoe kan je testen of jouw tekst daadwerkelijk aanslaat of zorgt voor meer conversie?

8. Praktijkopdrachten
Naast een enkele fictieve opdracht gaan we direct met jouw website aan de slag en met jouw teksten.

 

cursus webteksten schrijven cursus webteksten schrijven

Praktische informatie

– Maximaal 5 personen per cursus
– Een cursus duurt 5 uur
– Incompany, Seats2meet of vergaderzaal in de buurt
– €650 per cursus excl. btw, maar inclusief naslagwerk

Let op: deze cursus kost €650 voor zowel 1 als 5 deelnemers. De investering per persoon is dan ook maar €130 (excl.) wanneer er vijf personen deelnemen. 

Ben je alleen? Dan kan je het beste contact met ons opnemen want wellicht kunnen wij verschillende individuele cursisten bij elkaar plaatsen.

De leraar: Internetbaas Danny

internetbaas-dannyDe cursus webteksten schrijven wordt gegeven door niemand anders dan Internetbaas Danny zelf. De afgelopen vijf jaar heeft hij aan tientallen digitale initiatieven mogen werken. Hij heeft webteksten geschreven voor politieke partijen, online manifestos geschreven, maar bovenal heeft hij gewerkt aan converterende e-commerce webteksten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wij hebben plaats voor een paar cursussen per week. Het makkelijkste is om hieronder je gegevens achter te laten, dan nemen we binnen 24 uur contact met je op. Direct meer info over de cursus? Bel dan 085 401 2231.

Waarom IB Academy? 100% tevredenheidsgarantie en je kan altijd voor tips of vragen bij ons terecht! Je wordt dus niet na een middag afgescheept. Wij blijven klaar staan voor onze studenten! En je leert natuurlijk hoe je moet schrijven voor het web!

Naam

E-mail

Telefoonnummer


bekend-van-2